Donar verzuimt Le Portel genadeklap uit te delen

Donar heeft de eerste ‘uitwedstrijd’ in het ‘regular season’ van de FIBA Europe Cup gewonnen. In Leek (Martiniplaza was wederom niet beschikbaar…) werd het Franse ESSM LE Portel met 77-72 verslagen. Drago Pasalic tekende voor 20 punten. Brandyn Curry was met 17 punten, 5 rebounds en 8 assists nog dwingender aanwezig.

Donar verzuimde onmiddellijk met de Fransen af te rekenen en vergat zichzelf te belonen voor drie sterke kwarten. Maximaal bedroeg de voorsprong van de Groningers 19 punten. Bij 75-57 – na twee luid bejubelde scores van Thomas Koenis – werd de polonaise geheel ten onrechte al ingezet. De Groningers – Sean Cunningham voorop – verkeerden kennelijk in de veronderstelling met gallery play het eind zonder kleerscheuren te kunnen halen. De eenhandige pass werd royaal ingezet in een fase dat het spel van Donar bij tijd en wijle pijn deed aan de ogen en zonder dat coach Erik Braal er keihard tegen optrad. Alleen Sean Cunningham werd na zijn misplaatste frivoliteiten tijdelijk naar de bank verbannen.

In plaats van de Fransen de genadeklap uit te delen, liet een in het vierde kwart slordig spelend Donar de bezoekers terugkomen tot 75-69. Jason Dourisseau brak uiteindelijk de ban met een uitgekiende optie bij het innemen van de bal. Maar net als bij het Nederlands voetbalelftal tijdens de mislukte WK-kwalificatie leek ook bij de technische staf van Donar het besef nog niet te zijn doorgedrongen dat het doelsaldo straks een doorslaggevende factor kan zijn in het vervolg van de Europese campagne.

Deel!