Donar uit langs Bakken Bears

Donar heeft zich in het Deense Risskov geplaatst voor de derde kwalificatieronde om toe te treden tot het exclusieve gezelschap van de Basketball Champions League. De Groningers versloegen Bakken Bears met 83-91 en maakten daarmee de thuisnederlaag met twee punten verschil meer dan goed. Jason Dourisseau was met 18 punten de topscorer.

Consistentie was opnieuw niet de grootste deugd in het Groningse spel. Daar hebben de coaches Erik Braal en Meindert van Veen heus nog werk aan de winkel. Na het eerste kwart (16-23) smolt in de eerste helft de voorsprong als sneeuw voor de zon: 48-41. De ommekeer kwam in het derde kwart (64-70), maar van definitief doordrukken was nimmer sprake. Sterker nog: bij een 77-84 voorsprong sloeg Donar flater op flater. Een teken aan de wand waren twee gemiste vrije worpen van Evan Bruinsma, waarbij – in een cruciale fase van de wedstrijd – de eerste de ring niet eens raakte. Aansluitend maakte Brandyn Curry de denkfout dat hij en hij alleen de zege binnen kon slepen. En in de daarop volgende aanval gooiden Pasalic en en Dourisseau elkaar het leder toe als ware het een hete kroket.

Dat Bakken Bears niet profiteerde, kwam doordat ze het daar presteerden elkaar de bal op schoenhoogte toe te spelen; een weinig effectieve methode om de Groningers onder druk te zetten.

De zege kwam ondanks de slordige fase niet meer in het gedrang. Donar presteerde het daarmee voor de tweede keer op rij om de thuiswedstrijd met twee punten verschil te verliezen om vervolgens in de uitwedstrijd toe te slaan. Dat iets zegt over de veerkracht, maar ook over de consistentie van de landskampioen, die goede resultaten boekt, maar nog lang niet als een geoliede machine oogt.

Nu wacht het Spaanse Estudiantes, in de derde kwalificatieronde. En dat is different koek…

Deel!