Donar trotseert Estudiantes, maar plaatst zich niet

Donar mist op een haar na deelneming aan de Basketball Champions League. De Groningers zijn voor de tweede keer op rij volledig gewaagd aan de Spaanse topclub Movistar Estudiantes. Er moet een verlenging aan te pas komen om de thuisclub aan een ticket voor de BCL te helpen: 77-69.

Zonder de geblesseerde Arvin Slagter hangt Donar voortdurend in de wedstrijd, die veel later dan gepland begint doordat de 24-secondenklok dienst weigert. Met nog één minuut en vijf seconden te spelen schiet Brandyn Curry Donar naast Estudiantes: 65-65. Zowel Dourisseau als Cunningham krijgt daarna nog een kans om met een driepunter Donar naar de Basketball Champions League te schieten, maar beide bommetjes treffen geen doel.

Dat blijft in de verlenging de grote makke van Donar. Pasalic zet Donar weliswaar op 65-67, maar daarna treft alleen Bruinsma nog een keer doel. Van de laatste twaalf schoten in de wedstrijd mist Donar er tien. De laatste zes driepunters treffen geen van alle doel. Estudiantes plaatst een 10-0 tussensprint en het BCL-ticket is in de pocket: 77-69.

Brandyn Curry is met 15 punten de Groningse topscorer. Maar de driepunter laat met 5 uit 24 veel te wensen over. 18 turnovers tegenover 6 steals levert ook geen positieve balans op. Toch blijft het enorm knap dat Donar het Estudiantes zo vreselijk lastig heeft gemaakt.

Donar bekert nu verder in de FIBA EuroCup.

Deel!