Donar stunt bijna in derde ‘uitwedstrijd’ in Basketball Champions League

Donar heeft in de derde kwalificatieronde voor de Basketball Champions League bijna voor een regelrechte sensatie gezorgd door Movistar Estudiantes Madrid op 76-76 te houden. Daarmee tekenden de Groningers ook ‘bijna’ bijna voor hun derde ‘uitzege’. Donar moest uitwijken naar het Kalverdijkje in Leeuwarden omdat voor deze cruciale thuiswedstrijd Martiniplaza niet beschikbaar was.

De Groningse supporters mochten bijna 40 minuten lang hopen op een overwinning, hoewel de afstand tussen beide teams nooit groot was. Donar ging nota bene met 74-70 de ultieme slotfase in, waarna de Spaanse huurlingen Cook en Caner-Medley met twee driepunters alsnog de gelijke eindstand op het bord schoten. Omdat Donar maandag in Madrid opnieuw uitkomt tegen Movistar Estudiantes werd er niet verlengd.

Dat was al helemaal niet nodig geweest, wanneer de arbitrage in de slotfase niet dubieus was opgetreden. Niet alleen raakte Arvin Slagter daardoor geblesseerd, de Spanjaarden kregen ook nog de kans om erger te voorkomen op een presenteerblaadje aangeboden.

Thomas Koenis (eindelijk, gewoon zoals het hoort, met ‘Koenis’ op zijn rug) was met 16 punten en 14 rebounds de held van de wedstrijd.

 

Deel!