Donar haalt uit in Sarajevo

Donar heeft ook de tweede wedstrijd in de FIBA Europe Cup gewonnen. De Groningers haalden in Sarajevo stevig uit tegen KK Bosna: 43-72. Na 10 minuten hadden de Bosniërs slechts 4 punten verzameld. Ook uniek: de starters van Bosna Sarajevo kwamen gezamenlijk tot slechts 11 punten… over de hele wedstrijd!

Voor Donar waren de score van 4 punten tegen in het eerste kwart en de 43 punten tegen in de wedstrijd clubrecords. De laagste tegenscore stond sinds 7 oktober 1982 op naam van het Noorse Ammerud IF uit Oslo, dat in de eerste ronde van de Europa Cup I in Groningen met 106-56 onderuit ging.

Bruinsma (15), Dourisseau (14), Cunningham (13) en Domingo (12) waren de Groningers die in de dubbele cijfers eindigden. In de rebound dubbelde Donar zijn opponent bijna: 41 om 22.

Het enige verwijt dat Donar zichzelf mocht maken, was dat de ploeg opnieuw ‘vergat’ de volle veertig minuten vol geconcentreerd het beste te geven. Anders was het verschil tussen Donar en de voormalige topploeg uit Sarajevo nog imposanter uitgevallen.

Deel!