Donar doet niet mee in Basketball Champions League

Welgeteld twee hele dagen heeft Donar mogen hopen op een positie in de Basketball Champions League. De nationale kampioen gaat echter na de 65-57 nederlaag in en tegen Tartu verder in de FIBA Europe Cup. Het vertrouwen van de Groningers kwam te voet en ging te Peerd van Ome Loeks. Een voorsprong van 14 punten in het slot van de thuiswedstrijd had voldoende basis moeten zijn om de Esten af te troeven. Coach Erik Braal stond echter met de handen in het haar en zag de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het zoveelste voorbeeld dat de Groningers op cruciale momenten nog wel eens willen ‘choken’.

In Tartu liet de thuisclub weinig aan het toeval over. Bij 43-29 ging de deur al in het slot. In exact dezelfde cijfers werd ook de reboundverhouding in het voordeel van de Esten uitgedrukt. Voeg daarbij dat Donar slechts 4 van de 21 driepuntspogingen door de ring zag glijden en de nederlaag was snel verklaard.

Geen Bakken Bears dus als volgende tegenstander in de Basketball Champions League, maar een poultje met Limburg United, Gravelines en de Hongaren van Körmend. De Dutch Basketball League is nog niet eens van start, maar Donar heeft de tweede dreun van het seizoen al te pakken.

 

1000

Deel!