Donar bewijst zichzelf zeer slechte dienst

Donar is in de Europese uitwedstrijd tegen het Franse Le Portel keihard onderuit gegaan. De voor de Groningers kenmerkende wisselvalligheid kwam op een pijnlijke manier tot uiting in de kwartstanden: 8-15, 23-6, 16-20 en 13-8; wat resulteerde in de 60-49 einduitslag. Alleen Stephen Domingo (11 punten) eindigde bij Donar in de dubbele cijfers.

Zonder Jason Dourisseau werden het tweede en het vierde kwart een toonbeeld van Murphy’s Law. Alles wat fout kon gaan, ging fout. In het slotkwart moest Donar nota bene exact zeven minuten op een score wachten. Domingo brak – uitgerekend met een driepunter – de ban. In totaal schoot Donar slechts 4 van de 21 driepunters raak. De Fransen deden het met 5 uit 21 overigens nauwelijks beter.

In een wedstrijd waarin heel veel door de vingers werd gezien (Donar stond slechts 6 keer aan de vrije worplijn) grossierden de spelers van Erik Braal in de twee desastreuze kwarten in (denk)fouten. Het wordt tijd dat de coach van Donar de éénhandige pass gaat sanctioneren. Bij Donar is die ongecontroleerde manier van aanspelen weliswaar tot handelsmerk maar bepaald niet tot kunst verheven.

Het was de een-na-laagste score van Donar ooit in een Europese wedstrijd. Alleen twee jaar en tien dagen geleden deden de Groningers het nog slechter. Toen werd in de FIBA Europe Cup met 81-45 verloren van ASVEL Villeurbanne.

Deel!