Den Helder keert terug in Dutch Basketball League

Den Helder keert in het seizoen 2017-2018 terug in de Dutch Basketball League. Het initiatief onder de naam ‘Den Helder Suns’ heeft voldoende levensvatbaarheid om komend seizoen de sprong te wagen. De eerste ‘centjes’ werden met een succesvolle crowd funding actie bij elkaar gebracht.

Het initiatief dat werd gelanceerd door Jan Lugtenburg, James Meijer, Maarten Tromp en Louis van der Gragt en communicatief werd gesteund door Fred van Eck timmerde regelmatig aan de weg. De Suns waren recentelijk nog zichtbaar tijdens Den Helder Sail, toen basketball op het dek van een schip mogelijk werd gemaakt.

De laatste poging om de gloriedagen van het Helderse basketball nieuw leven in te blazen strandde in het seizoen 2014-2015 met het faillissement van Den Helder Kings. Ook Den Helder Seals was het in 2009 door financiële problemen niet gegeven de eindstreep van het seizoen te halen.

Met de bloeiperiode van Den Helder werd feitelijk in 1981 een eerste start gemaakt, onder de naam Albert van Zoonen Cracks Noordkop. In die bloeiperiode werden – met name onder de bezielende leiding van Ton Boot – landstitels geoogst in 1989, 1990, 1991, 1992, 1995 en 1998.

We zijn trots en enthousiast aan te kunnen kondigen dat we geslaagd zijn in onze missie: de terugkeer van topbasketball in Den Helder bewerkstelligen”, laat de werkgroep achter Den Helder Suns weten. “We gaan met beide benen op de grond bouwen aan een nieuwe, succesvolle Helderse basketballtoekomst.” Over de selectie en de technische staf zijn nog geen mededelingen gedaan.

Deel!