DBL raakt topscorer Anderson kwijt

La’Shard Anderson is met onmiddellijke ingang vertrokken bij Forward Lease Rotterdam. De topscorer van de Dutch Basketball League zwicht vlak voor het einde van de reguliere competitie voor een lucratieve aanbieding van AEK Larnaca. Komende zaterdag speelt Anderson al op Cyprus. Door de nieuwe verbintenis zal Anderson ook volgend seizoen op Cyprus actief zijn.

Rotterdam-coach Armand Salomon reageert met de woorden: ‘Het is toch mooi dat we nu naast Yannick Franke ook La’Shard Anderson in Europa kunnen volgen…’ En directeur Paul de Vos zegt in een persbericht van de Rotterdamse club: Anderson paste goed in onze plannen voor de komende seizoenen, maar het voorstel dat hem vanuit Cyprus werd gedaan, was van een andere orde. We vonden dat we dat La’Shard, die in de laatste jaren van zijn actieve carrière zit, niet mochten onthouden.’

Feit blijft dat zowel de Dutch Basketball League als de DBL in een cruciale fase van het seizoen wordt beroofd van een smaakmaker. Anderson was tot nog toe in de DBL goed voor 20,67 punten per wedstrijd.

La’Shard Anderson is al de derde Amerikaan die tussentijds vertrekt uit de Maasstad. Peter Alexis werd na de openingswedstrijd in de DBL tegen Zorg en Zekerheid Leiden wegens tegenvallende prestaties weggestuurd. Anthlon Bell verdween na Kerst eveneens om voor hem moverende redenen.

Deel!