Curry, Love, Bruinsma, Dahlman en Koenis in All Star Team DBL 2017-2018

Het sterrenteam van de Dutch Basketball League wordt in 2018 gevormd door de guards Brandyn Curry (van Donar Groningen) en Carrington Love (van Zorg en Zekerheid Leiden), door de forwards Evan Bruinsma (van Donar Groningen) en Noah Dahlman (van Landstede Basketbal Zwolle) en door center Thomas Koenis (van Donar Groningen). De vijf werden aangewezen door de coaches en aanvoerders van de clubs in de Dutch Basketball League en vertegenwoordigers van de media.

Alleen Brandyn Curry was al eerder All Star. Hij werd in 2015 gekozen bij de beste vijf spelers van de Dutch Basketball League. Voor Thomas Koenis is de uitverkiezing de eerste keer. Carrington Love, Evan Bruinsma en Noah Dahlman debuteren dit seizoen in de Dutch Basketball League.

Met Brandyn Curry, Evan Bruinsma en Thomas Koenis levert Donar Groningen drie All Stars. De Groningers komen daarmee op een totaal van 33 All Stars. Den Bosch leverde in de historie de meeste All Stars: 42. Leiden is de nummer drie met 24 All Stars.

De stemgerechtigden stemden in totaal op 22 verschillende spelers. Maar liefst 18 van hen komen uit voor de bovenste vier ploegen op de ranglijst van de Dutch Basketball League. Daarnaast kregen alleen Ordane Kanda en Trevor Setty van Forward Lease Rotterdam en Emile Blackman en Jeroen van der List van Aris Leeuwarden punten (samen 12).

De prijzen voor de All Stars werden in 1974 voor het eerst uitgereikt. In totaal zijn er nu 130 verschillende spelers gekroond tot All Star.

 

UITSLAG

ALL STAR TEAM
Curry, Brandyn Donar Groningen 45
Bruinsma, Evan Donar Groningen 28
Dahlman, Noah Landstede Basketbal Zwolle 26
Love, Carrington Zorg en Zekerheid Leiden 22
Koenis, Thomas Donar Groningen 19
De jong, Worthy Zorg en Zekerheid Leiden 18
Sherrill, Keshun New Heroes Den Bosch 17
Wessels, Stefan New Heroes Den Bosch 14
Pasalic, Drago Donar Groningen 9
House, Franko Landstede Basketbal Zwolle 9
Vette, Clayton Zorg en Zekerheid Leiden 6
Carey, Norville New Heroes Den Bosch 6
Kanda, Ordane Forward Lease Rotterdam 5
Dourisseau, Jason Donar Groningen 4
Gregory, Jordan Landstede Basketbal Zwolle 4
Setty, Trevor Forward Lease Rotterdam 3
Oudendag, Nick New Heroes Den Bosch 2
Van der List, Jeroen Aris Leeuwarden 2
Blackman, Emile Aris Leeuwarden 2
Slagter, Arvin Donar Groningen 2
Cunningham, Sean Donar Groningen 1
Miklusak, Mike New Heroes Den Bosch 1

 

 

 

 

Deel!