Cunningham, Koenis, Kherrazi, Love en Wessels in All Defense Team

Sean Cunningham en Thomas Koenis van Donar Groningen, Mohamed Kherrazi en Carrington Love van Zorg en Zekerheid Leiden en Stefan Wessels van New Heroes Den Bosch maken samen het All Defense Team van de Dutch Basketball League 2017-2018. Coaches en aanvoerders van DBL-teams en journalisten zagen in dit vijftal de beste defensieve kwaliteiten.

Sean Cunningham werd door de stemmers als beste verdediger van de competitie beschouwd en maakt dus automatisch deel uit van het All Defense Team. Cunningham gaat op herhaling. Vorig seizoen werd hij voor het eerst in het All Defense Team gekozen. Cunningham kreeg bij de stemming voor het All Defense Team overigens twee punten minder dan Mohamed Kherrazi.

Voor Kherrazi is het de vierde keer dat hij in het All Defense Team wordt gekozen. In 2015 en 2016 was Kherrazi nog Defensive player of the year. Kherrazi speelt al negen seizoenen in de Dutch Basketball League, waarvan zeven voor Leiden.

Ook Stefan Wessels heeft zijn vierde verkiezing voor het All Defense Team te pakken. Wessels is echter nog nooit helemaal bovenaan de ranglijst van beste verdedigers geëindigd. In 2013 maakte hij wel deel uit van het All Star Team. Wessels gaat inmiddels al 14 seizoenen mee. Negen seizoenen droeg hij het shirt van Den Bosch.

Voor Thomas Koenis is het de tweede keer dat hij zijn naam terugvindt in het All Defense Team. Ook vorig seizoen werd hij als de defensief sterkste center in de DBL beschouwd. Koenis zit in zijn vijfde seizoen bij Donar. De DBL kent hem inmiddels elf seizoenen. In 2009 en 2012 was Thomas Koenis MVP onder 23. Twee keer was hij de toprebounder in de play-offs.

Carrington Love is dit seizoen nieuw in Nederland, maar heeft op imposante wijze zijn stempel gedrukt op het teamverband van Zorg en Zekerheid Leiden. Love is snel en beweeglijk en staat vast op zijn benen. Met die kwaliteiten slaagt hij erin zijn opponenten voortdurend een stap voor te zijn. Love had op de gvuard-positie twee punten voorsprong op Brandyn Curry van Donar Groningen.

 

UITSLAG

ALL DEFENSE TEAM
Kherrazi, Mohamed Zorg en Zekerheid Leiden 33
Cunningham, Sean Donar Groningen 31
Koenis, Thomas Donar Groningen 25
Love, Carrington Zorg en Zekerheid Leiden 20
Wessels, Stefan New Heroes Den Bosch 19
Curry, Brandyn Donar Groningen 18
De Jong, Worthy Zorg en Zekerheid Leiden 12
Dourisseau, Jason Donar Groningen 12
Slagter, Arvin Donar Groningen 9
Carey, Norville New Heroes Den Bosch 9
Dorsey-Walker, Sherron Landstede Basketbal Zwolle 8
Oudendag, Nick New Heroes Den Bosch 8
Bruinsma, Evan Donar Groningen 8
Weijs, Berend Apollo Amsterdam 7
Dahlman, Noah Landstede Basketbal Zwolle 4
De Pagter, Ralf Landstede Basketbal Zwolle 4
Van der List, Jeroen Aris Leeuwarden 3
House, Franko Landstede Basketbal Zwolle 3
Sherrill, Keshun New Heroes Den Bosch 2
Eduardo, Akeel Apollo Amsterdam 2
De Vries, Pim New Heroes Den Bosch 2
Van Dijk, Sam Basketball Academie Limbrug 1
Gipson, Sergerio Donar Groningen 1
PAsalic, Drago Donar Groningen 1
Van der Horst, Dimeo Apollo Amsterdam 1
Miklusak, Mike New Heroes Den Bosch 1
Schaftenaar, Olaf Landstede Basketbal Zwolle 1

 

 

 

 

Deel!