Chase Fieler MVP van de play-offs

Chase Fieler is door de DBL-commissie die belast is met de verdeling van de seizoenprijzen uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de play-offs. De prijs voor de Amerikaan van Donar Groningen volgde op een degelijk seizoen waarin Fieler ook al tot Statistical MVP van de Dutch Basketball League werd uitgeroepen.

Fieler beëindigde de play-offs met degelijke cijfers: 13,7 punten per wedstrijd, 6,7 rebounds per wedstrijd, 2,3 steals per wedstrijd en 4,4 assists per wedstrijd. Bovendien was Fieler van doorslaggevende betekenis als defensieve factor.

Indrukwekkend was zijn efficiency-rating tijdens de play-offs. Met een rating van 21,78 hield hij de nummer twee op de ranglijst, ploeggenoot Lance Jeter (17,44), op ongekend grote afstand. Fieler en Jeter werden gevolgd door Clayton Vette van Zwolle met 16,58. Jason Dourisseau van Donar – door een enkeling ook nog gezien als kanshebber voor de MVP-titel – finishte als vierde met 15,44. De top 5 werd gesloten door Jessey Voorn van Zorg en Zekerheid Leiden met 15,00.

Chase Fieler volgt als MVP van de play-offs zijn ploeggenoot Lance Jeter op, die in 2016 in de prijzen viel.

Deel!