Brandyn Curry Meest Waardevolle Speler in Dutch Basketball League 2017-2018

Bijna unaniem is Brandyn Curry van Donar Groningen uitgeroepen tot Most Valuable Player van de Dutch Basketball League. Op één na zetten alle stemgerechtigden de Amerikaanse guard van Groningen op nummer één. Daarnaast mochten uiteraard coach Erik Braal en aanvoerder Jason Dourisseau van Donar niet op hun ploeggenoot stemmen.

Brandyn Curry werd dit seizoen gehaald als opvolger voor Lance Jeter, drievoudig All Star en de MVP van 2015 en 2017. Curry liet zich zeer nadrukkelijk gelden bij Donar. In de 27 competitieduels die hij speelde was hij 12 keer topscorer, gaf hij 17 keer de meeste assists en pakte hij 15 keer de meeste steals. In de Europese wedstrijden van Donar – Curry speelde er 24 – was hij 11 keer topscorer, gaf hij 20 keer de meeste assists en pakte hij 9 keer de meeste steals.

Ten opzichte van Jeter haalde Curry dit seizoen beduidend betere cijfers. De Groningse publiekslieveling Jeter liet vorig seizoen in 28 duels de volgende gemiddelden optekenen: 13.0 punten, 3.2 rebounds, 1.7 steals, 2.0 turnovers, 6.2 assists en 1.6 fouten. Curry stelt daar in 27 duels tegenover: 16.6 punten, 5.6 rebounds, 1.9 steals, 1.4 turnovers, 4.9 assists en 1.4 fouten. Curry eindigt bovendien met een zeer royale voorsprong op Jeter in de efficiencyrating: 22.41 om 16.61.

Brandyn Curry speelt voor het tweede seizoen in Nederland. Het is zijn eerste seizoen in dienst van Groningen. In het seizoen 2014-2015 kwam hij uit voor Den Bosch. Aan het eind van dat seizoen werd hij gekozen in het All star Team. Aansluitend werd hij uitgeroepen tot MVP van de play-offs.

Brandyn Curry is de 44ste MVP in de Nederlandse Eredivisie. In 1975 was Harry Rogers van het Delftse Punch de eerste laureaat. Met de verkiezing van Brandyn Curry levert Donar voor de tiende keer in de historie de Meest Waardevolle Speler. Daarmee gaan de Groningers nu alleen op kop op de ranglijst van meeste MVP’s. Donar wordt op die ranglijst gevolgd door Den Bosch, die negen keer de beste speler van de competitie binnen de gelederen had.

 

UITSLAG

MOST VALUABLE PLAYER
Curry, Brandyn Donar Groningen 223
Love, Carrington Zorg en Zekerheid Leiden 45
Wessels, Stefan New Heroes Den Bosch 37
Sherrill, Keshun New Heroes Den Bosch 32
Dahlman, Noah Landstede Basketbal Zwolle 30
Kanda, Ordane Forward Lease Rotterdam 28
De Jong, Worthy Zorg en Zekerheid Leiden 15
Carey, Norville New Heroes Den Bosch 12
Slagter, Arvin Donar Groningen 8
Bruinsma, Evan Donar Groningen 7
Koenis, Thomas Donar Groningen 2
Cunningham, Sean Donar Groningen 2

 

Deel!