Brandyn Curry (Donar Groningen) ook volgens de statistieken de beste speler in de DBL

Brandyn Curry is volgens zijn statistieken de Statistical Most Valuable Player van de Dutch Basketball League 2017-2018. Daarmee wordt de keuze van de coaches en aanvoerders van de clubs in de Dutch Basketball League plus een select aantal journalisten om Brandyn Curry uit te roepen tot Meest Waardevolle Speler en guard in het All Star Team onderstreept.

De cijfers van Curry waren overigens maar nipt beter dan de prestaties van Carrington Love van Zorg en Zekerheid Leiden. Curry ging met de titel aan de haal dankzij een score van 22.25; Love finishte op 22.13. De afstand tot de nummer drie, Worthy de Jong van Zorg en Zekerheid Leiden, was met 19.69 beduidend groter. Noah Dahlman van Landstede Basketbal Zwolle eindigde als vierde met 18.97, Ordane Kanda van Forward Lease Rotterdam als vijfde met 18.90.

De prijs voor de Statistical Most Valuable Player werd dit seizoen voor de zestiende keer berekend. Curry is de derde ‘Groninger’ op rij die de onderscheiding op zijn palmares mag bijschrijven. In 2016 was Ross Bekkering de Statistical MVP van de DBL. Vorig jaar ging de titel naar Chase Fieler.

De efficiency rating van Brandyn Curry is de een na hoogste in de laatste negen jaar. Alleen in 2015 kwam Joe Burton van Landstede Basketbal Zwolle met 23.50 hoger uit dan de 22.25 van Curry.

Op de lijst van zestien winnaars van de titel ‘Statistical Most Valuable Player’ staat alleen Ross Bekkering als (Canadees) Nederlandse speler. Alle overige winnaars hebben de Amerikaanse nationaliteit.

De efficiency rating van de spelers in de Dutch Basketball League berekend aan de hand van de volgende formule:
Score = [(punten + rebounds + steals + assists + geblokte schoten) – (gemiste schoten + gemiste vrije worpen + balverlies)] / aantal wedstrijden

Deel!