Almere Pioneers: geen sponsor, geen inschrijving

Almere Pioneers zal zich niet inschrijven voor de Dutch Basketball League, seizoen 2013-2014. De club meldt vandaag op zijn website dat de kandidaat-sponsor, die zich zelf had gemeld, de beloftes niet is nagekomen.

Dit schrijft Almere Pioneers letterlijk op zijn site: “Almere Pioneers zal zich niet inschrijven voor het seizoen 2013-2014 van de Dutch Basketball League. De club heeft vandaag moeten constateren dat de kandidaat-sponsor die zich medio maart zelf bij de club aandiende zijn beloftes richting Pioneers niet is nagekomen. Daardoor ontbreekt de financiële basis om het Almeerse basketball te laten terugkeren op het hoogste niveau

Almere Pioneers heeft in de afgelopen periode allerlei voorbereidingen getroffen om een terugkeer in de eredivisie mogelijk te maken. Door de kandidaat sponsor zelf was er al een stichting opgericht waarin het eerste team zou worden ondergebracht.  Ook een financiële man en een hoofdcoach waren al door de kandidaat-sponsor benaderd.

Almere Pioneers gaat in gesprek met de kandidaat-sponsor voor een plan B: versterking van het huidige 1ste team en daarmee promotie bewerkstelligen naar de DBL en ondertussen de organisatie versterken. Het eerste herenteam van Almere Pioneers zal volgend seizoen nog gewoon te bewonderen zijn in de promotiedivisie.”

Deel!