Alberts haakt af bij Orange Lions

Bryan Alberts is teruggekeerd naar de Verenigde Staten en zal niet met de Nederlandse selectie meedoen tijdens de kwalificatiewedstrijden voor EuroBasket 2017.

Bryan Alberts en Nicolas de Jong waren de twee spelers met een sterretje achter hun naam. Tijdens de kwalificatiewedstrijden mag slechts één speler met een dubbele nationaliteit in actie komen. De keuze is op Nicolas de Jong gevallen. Het plan was Alberts zoveel mogelijk te laten spelen in de hoop dat de FIBA zou besluiten dat zowel Alberts als Nicolas de Jong tegelijk aan een wedstrijd deel mocht nemen. Die hoop bleek tevergeefs.

Alberts, die in vijf wedstrijden 34 punten scoorde, keert nu terug naar Gonzaga University waar hij aan zijn tweede jaar gaat beginnen.

‘Alberts heeft een zeer positieve indruk achtergelaten,’ oordeelde hoofdcoach Toon van Helfteren. ‘Het feit dat hij nog drie jaar op Gonzaga University zijn spel kan ontwikkelen is voor het Nederlandse basketbal een mooie ontwikkeling.’

Stefan Mladenovic, die de wedstrijden in Polen en Georgië aan zich voorbij moest laten gaan, heeft zich weer aangesloten bij de Orange Lions. De Rotterdamse spelverdeler is met de ploeg mee naar Portugal.

 

Bryan Alberts (Foto: Christian Aarts)
Bryan Alberts (Foto: Christian Aarts)
Deel!