Akerboom Trofee opnieuw voor Akerboom

De Kees Akerboom Trofee is – net als in 2015 – opnieuw voor Kees Akerboom junior van SPM Shoeters Den Bosch. De Bossche schutter finishte in het klassement van beste driepuntschutters met 36 punten, 2 meer dan Ties Theeuwkens van Challenge Sports Rotterdam.

Voor Akerboom is het de vijfde keer dat hij de prijs, die vernoemd is naar zijn vader, in de wacht sleept. Eerder won hij de Kees Akerboom Trofee in 2008, 2009, 2012 en 2015. Alleen Arvin Slagter – ook van SPM Shoeters Den Bosch – won (in 2013 en 2014) de onderscheiding meerdere keren.

Het klassement voor de Kees Akerboom Trofee werd voor het eerst uitgerekend in 2001. Omar Sneed van Vanilla BS Weert was de inaugurele winnaar. Inmiddels is de onderscheiding aan de zeventiende editie toe. In 2009 sleepte Akerboom junior de prijs in de wacht met het record aantal van 82 punten.

Het klassement voor de Kees Akerboom Trofee – ooit bedacht door de organisatie van de Haarlem Basketball Week – wordt opgemaakt op basis van de resultante van de rekenformule: Punten = (3 x 3FGM) – 3FGA.

Kijk hier voor het historisch overzicht van de Kees Akerboom Trofee.

 

Foto: Christian Aarts
Foto: Christian Aarts
Deel!