20-0 nederlaag Donar blijft gehandhaafd

De administratieve nederlaag die Donar Groningen van het demissionaire bestuur van de Dutch Basketball League opgelegd heeft gekregen, blijft gehandhaafd. Donar gaat tegen die beslissing niet in beroep. Ook de door Donar zelf voorgestelde schorsing van coach Erik Braal is van tafel.

Voor Aris Leeuwarden pakt de 20-0 zege goed uit. De Friezen profiteren maximaal van de fout van coach Erik Braal, waardoor Donar in Leeuwarden op 18 november welgeteld 38 seconden met vijf niet-Nederlandse spelers tussen de lijnen stond.

De sanctie is zuur voor BAL. Braal beging de eerste overtreding van de onderlinge afspraak tussen de clubs uit de DBL tegen de Limburgers. Op die overtreding volgde geen sanctie.

Afgesproken is bovendien dat de sanctie een bestuursmaatregel is, die achteraf wordt opgelegd. Daardoor voorkomt de DBL problemen met het wedstrijdreglement van de Nederlandse Basketball Bond. Bovendien ontslaat het de bondscommissaris en de bondsscheidsrechters van het monitoren van de afspraak en het tijdens de wedstrijd opleggen van sancties.

Deel!